Sursa foto:Repemol Vizualizari:

VIDEO. Departamentul Medicină Urgentă din Cahul a costat 20 de milioane de lei

Cel mai modern Departament de Medicină Urgentă din Republica Moldova a fost inaugurat la Spitalul Raional din Cahul. Este dotat cu sală pentru intervenţii chirurgicale, secţie de anestezie şi terapie intensivă, sală de resuscitare şi laborator performant. Odată coborât din ambulanţă, pacientul in stare gravă are acces la toate serviciile medicale şi nu va aştepta niciun minut în plus.

Până acum, Secţia de internare a Spitalului Raional din Cahul era la primul etaj, în timp ce sala de intervenţii chirurgicale era tocmai la etajul patru. Dura cel puţin 15 minute pentru ca pacientul să ajungă pe masa de operaţii. Acum totul s-a schimbat.

„Sunt situaţii conform triajului pacientului când necesită 0 minute până a ajunge în sala de operaţii. Pacientul e luat din ambulanţă. Echipa e permanent disponibilă şi intervenţia chirurgicală se face deodată”, a declarat ANATOL MALCOV, directorul Spitalului Raional Cahul.

„Din tot fluxul de pacienţi, peste 50% beneficiază de asistenţă, apoi pleacă acasă. Nu este nevoie de internat în spital. Se prioritizează după starea pacientului, fie codul roşu, galben, verde, indiferent în ce ordine au ajuns pacienţii”, a menţionat OLEG CRECIUN, viceministru al Sănătăţii.

Acum, Spitalul Raional din Cahul se mândreşte şi cu o sală de operaţii performantă. Înainte, tehnica necesară lipsea, iar pacienţii erau trimişi la Chişinău.

Dotarea şi renovarea Departamentului Medicină Urgentă a costat aproape 20 de milioane de lei, bani oferiţi de stat şi partenerii de dezvoltare.
Similare