Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Creatoarea Tatiana Bezerdic suferă de o boală grea şi are nevoie de ajutor

Luptă cu tenacitate, dar nu poate izbândi de una singură. De câţiva ani, creatoarea Tatiana Bezerdic încearcă să învingă o boală grea. A bătut la uşa multor spitale, a făcut zeci de investigaţii şi intervenţii, dar nu a reusit să scape de boala piciorului de elefant. Acum femeia a găsit o clinică în Germania care îi oferă o raza de speranţă, dar până în august trebuie să strângă o sumă mare de bani şi nu va putea face acest lucru fără ajutorul celor cu suflet mare.

Chinul de mai bine de 20 de ani al Tatianei Bezerdic ar putea înceta daca ar reuşi să strângă banii necesari pentru un tratament în Germania. O sumă mult prea mare pentru posibilităţile ei.
 
Întotdeauna a oferit mai multe decât i-au fost oferite şi era persoana care sărea oricui în ajutor. Astăzi, ea este cea care are nevoie de sprijin. Iar faptul ca e nevoită să apeleze la alţii o emoţionează până la lacrimi.
 
Zilnic, ea trebuie să schimbe de două ori pansamentul la picior, dar pensia de puţin peste o mie de lei nu-i ajunge pentru tratament. Până sa-i fie amputat piciorul stâng, a fost învăţătoare de clasele primare. Îi este dor de zilele când se afla în faţa celor mici.
 
E puternică, optimistă şi crede că va ajunge într-o zi să poarte o proteză. Uneori o întristează faptul că mulţi dintre prieteni nu o sună nici măcar să o întrebe cum o mai duce. Dar ştie că are cel mai mare sprijin lângă ea.
 
Are, în schimb, o pasiune frumoasă pe care a deprins-o de când era copil. Împleteşte, croşetează şi face diferite obiecte hand-made pe care le vinde pe la târguri, în speranţa că va face rost de banii pentru tratament.
 
Cei care vor să o ajute pe Tatiana Bezerdic pot accesa site-ul caritate.md unde pot găsi informaţiile necesare despre acest caz. Femeia are nevoie să adune suma de 35 de mii de euro până la începutul lunii august. Boala Lymphostasis afectează aproximativ 10% din populaţia lumii.
Similare