VIDEO. Cetăţeni ai Republicii Moldova şi României, reţinuţi pe traseul Chişinău - Leuşeni pentru proxenetism
Vizualizari:

VIDEO. Cetăţeni ai Republicii Moldova şi României, reţinuţi pe traseul Chişinău - Leuşeni pentru proxenetism

O femeie din Republica Moldova şi un bărbat din România, membri ai unei grupări infracţionale, au fost de reţinuţi pentru 72 de ore de către oamenii legii, sub conducerea procurorilor PCCOCS, pentru determinarea a două tinere din Republica Moldova să practice prostituţia în Berlin, Germania.

Pentru stabilirea circumstanţelor preliminare, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au monitorizat gruparea timp de o săptămână.

Ca urmare a acţiunilor de investigaţii, a fost stabilit faptul că suspecţii determinau tinere din Moldova să practice prostituţia în străinătate. Aceştia aveau următorul mod de acţionare:  după identificarea fetelor, organizau deplasarea acestora în Berlin, Germania, unde le şi cazau. Ulterior, acestea urmau să acorde servicii sexuale diferitor persoane contra sumei de 50 de euro pentru o oră.

Astfel, în luna noiembrie curent, suspecţii se aflau în municipiul Chişinău, unde au recrutat două tinere din Moldova cu vârsta de 23 şi 27 ani,  pentru care urmau să organizeze transportarea în oraşul Berlin.

Graţie acţiunilor ofiţerilor CCTP, la 20 noiembrie 2019, suspecţii au fost reţinuţi pe traseul Chişinău-Leuşeni, în timp ce transportau tinerele din ţară spre Germania, cu automobilul personal.În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza infracţiunii de  proxenetism, care se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 7 ani.

La această etapă, femeia şi bărbatul, care au vârsta de 28 ani ambii, se află în custodia poliţiei pe un termen de 72 de ore. Sub conducerea PCCOCS, oamenii legii continuă măsurile speciale de investigaţii, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor  şi a persoanelor implicate în acest caz.
Similare
RECOMANDĂRI