VIDEO. Cererile pentru subvenţii în agricultură vor fi depuse şi online
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cererile pentru subvenţii în agricultură vor fi depuse şi online

Proceduri simplificate la acordarea subvenţiilor pentru agricultori. Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură va introduce sistemul electronic de depunere a dosarelor şi va oferi tinerilor fermieri posibilitatea să acceseze în avans banii. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Obiectiv Comun de la TVR MOLDOVA.

Datorită acestui serviciu, agricultorii vor avea posibilitatea să primească subvenţii de la stat fără a se deplasa la oficiile regionale şi fără a suporta cheltuieli suplimentare.

"Suntem în plin proces de dezvoltare a acestui soft. Sper ca în foarte scurt timp producătorii agricoli să aibă posibilitatea să depună cereri online, fiind la domiciliu sau în oficiu. Având acces la internet se poate depune cererea fără a se deplasa la oficiile regionale”, a declarat Nicolae Ciubuc, directorul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.
 
Prioritate vor avea agricultorii care se vor concentra pe modernizarea şi tehnologizarea afacerilor, dar şi cei din sectorul zootehnic.
 
"Prioritare rămân a fi dezvoltarea tehnologiilor avansate în agricultură, orientarea spre export, tehnologiile avansate pentru a putea fi compatibili pe piaţa externă şi, nu în ultimul rând, sectorul zootehnic care include mai multe laturi ale sectorului agricol - asigurarea securităţii alimentare a ţării şi asigurarea gestionării solurilor în Republica Moldova”, a menţionat Iurie Uşurelu, secretar general de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

În acest an, pentru Fondul de subvenţionare, statul a alocat 900 de milioane de lei, dintre care 220 de milioane sunt datorii pentru 2017.

Urmăriţi întreaga emisiune aici:

Similare
RECOMANDĂRI