VIDEO. Cel mai cunoscut pompier din Republica Moldova, Dumitru Polşcin, îşi încheie activitatea de salvator
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cel mai cunoscut pompier din Republica Moldova, Dumitru Polşcin, îşi încheie activitatea de salvator

După 15 ani de muncă, pompierul Dumitru Polşcin, plutonier-major în cadrul Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Centru din Chişinău, îşi încheie activitatea. „Sper că pe parcursul anilor de muncă am reuşit să fac destule pentru Patrie şi pentru cetăţenii ţării noastre. Dar acum a venit timpul să mă gândesc şi la familie”, se spune în mesaju de rămas bun al pompierului, postat pe o reţea socială.

Pompierul a postat şi un filmuleţ video prin care îşi ia rămas bun de la meserie. Dumitru Polşcin a devenit cunoscut acum câţiva ani, când a cerut ajutorul oamenilor pentru a putea ajunge la un training renumit pentru pompieri, FDIC, organizat în SUA. Dumitru Polşcin a fost desemnat „Pompierul anului” în 2015.

Dumitru este cunoscut şi în presa din străinătate, când a ajuns pe coperta unei prestigioase reviste din Statele Unite.

Salvatorul Dumitru Polşcin a început anul trecut să creeze filmuleţe video despre viaţa de salvator în care explică ce înseamnă să fii pompier, pe înţelesul celor mici. Pentru că nu toţi copiii pot vizita o unitate de salvatori, el a facut cât mai multe astfel de incursiuni virtuale în această nobilă profesie.

Similare
RECOMANDĂRI