VIDEO. Cea mai mare captură de produse din tutun din ultimii ani. Circa 2 milioane de ţigări, depistate de vameşi într-un camion cu nisip
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cea mai mare captură de produse din tutun din ultimii ani. Circa 2 milioane de ţigări, depistate de vameşi într-un camion cu nisip

Un cetăţean al R. Moldova a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce angajaţii Serviciului Vamal au descoperit, în baza analizei de risc, 1,9 milioane de ţigarete, ascunse într-un camion ce transporta nisip din regiunea transnistreană.

Tentativa de transportare ilicită a produselor din tutun a fost stopată de vameşii de la postul vamal intern de control „Hârbovăţ”, ieri, 08 septembrie curent, în jurul orei 21.00. Potrivit datelor indicate în actele de însoţire, conducătorul autovehiculului transporta nisip pentru construcţii, în cantitate de 24 de tone.

În cadrul controlului de specialitate, angajaţii vamali au depistat în bena basculantă, sub un strat de nisip de aproximativ 30 cm, 190 de cutii din hârtie presată, în care se aflau în total 1.900.000 de ţigarete de marca „Ashima”. Aceasta reprezintă cea mai mare captură realizată de Serviciul Vamal în ultimii patru ani.

Potrivit informaţiilor preliminare, valoarea produselor din tutun pe piaţa neagră a Republicii Moldova se estimează la peste 1 milion de lei. Pe acest caz a fost iniţiat un dosar penal, în cadrul căruia Serviciul Vamal întreprinde acţiuni investigative şi de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi atragerii acestora la răspundere conform prevederilor legale.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Potrivit legii penale, infracţiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepseşte cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI