Sursa foto:Gandul Vizualizari:

VIDEO. Câteva mii de elevi din Republica Moldova încep studiile în România

Vacanţa mare s-a încheiat in Romania. De astăzi, începe noul an şcolar, iar clopoţelul a sunat pentru 2,3 milioane de copii. Printre ei sunt şi elevi din Republica Moldova, care au beneficiat de burse oferite de Guvernul român. Victor Ţarălungă din satul Bahmut, raionul Călăraşi, este unul dintre norocoşi.

Victor are 16 ani, dar soarta a fost prea dură cu el. În 2012 i-a murit mama, iar in primăvara acestui an a rămas şi fără tată. Dar ţine capul sus. Vrea ca părinţii săi, care îl veghează de sus, să fie mândri de el. Pentru a-şi vedea visul împlinit, Victor a decis să facă studii în România. De astăzi, este elev în clasa a 9-a la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

Victor vrea sa devină arhitect, iar după absolvirea colegiului vrea să facă şi Academia Militară, tot în România. Bursa oferită de Guvernul român este ca o mană cerească pentru Victor, pentru că tutorele său nu avea posibilitatea sa îl ajute.

Pentru anul 2016-2017, Guvernul României a oferit Republicii Moldova 5500 de burse pentru toate nivelurile de şcolarizare – studii liceale, de licenţă, masterat, rezidenţă, doctorat – în oraşe de pe întreg teritoriul ţării.
Similare