Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Când a împlinit 10 ani, un incident l-a lăsat fără mâna stângă  

Viaţa lor se împarte până la, şi după, aniversarea fiului lor. Este vorba despre o familie din Chişinău care este pusă la grea încercare. În ziua când micul Denis a împlinit 10 ani, un incident nefericit l-a lăsat practic fără o mână. După câteva operaţii medicii spun că există două variante: amputarea sau şansa ca mânuţa să fie recuperată prin proceduri lungi şi costisitoare, peste hotare.

Denis este singurul copil în familie. Când a împlinit 10 ani părinţii i-au făcut o petrecere într-un local din Chişinău, la care au venit colegi şi prieteni ai băiatului. Copiii se jucau de-a „v-aţi ascunselea” iar Denis a hotărât să se ascundă în holul puţin iluminat de lângă vestiar. Acolo era depozitată o oglindă mare, crăpată. Copilul a căzut peste ea, iar sticla i-a retezat mâna stângă. Denis a început să strige după ajutor.

Până la venirea ambulanţei copilul a pierdut mult sânge, astfel încât odată ajuns pe masa de operaţie, medicii luptau pentru viaţa lui Denis. O echipă de chirurgi şi microchirurgi a demarat intervenţia de microchirurgie reconstructivă pentru a-i salva mâna.

Chiar dacă medicii au reuşit să-i refixeze partea desprinsă a mânii, copilul nu o poate folosi. Pentru asta Denis are nevoie de un tratament de recuperare îndelungat şi foarte costisitor, care nu poate fi făcut în Republica Moldova.
 
Cei care doresc să contribuie la tratamentul de recuperare a mânii lui Denis sunt rugaţi să apeleze la numărul de telefon 373 60004040.
 
 
Similare