Sursa foto:Canal 2 Vizualizari:

VIDEO. Campania „Fii oaspetele nostru”. Tinerii sunt încurajaţi să promoveze Republica Moldova

Cine ar putea să facă Republica Moldova virală pe internet dacă nu cei care sunt activi pe reţelele sociale? Agenţia Naţională pentru Turism Receptiv i-a provocat pe tineri să filmeze locurile frumoase din Republica Moldova şi să-i îndemne, astfel, pe străini să ne fie oaspeţi. Cele mai bune filme vor fi premiate.

Mănuşa este aruncată pentru tinerii de până la 18 ani. Tot ce trebuie e să descopere locuri frumoase din Republica Moldova, să le filmeze ingenios aşa încât să-i poată atrage pe turişti. Asociaţia Naţională pentru Turism Receptiv spune că şi-a propus să prindă doi iepuri odată – să-i facă pe tineri mândri de ţara lor şi să promoveze Republica Moldova ca o destinaţie turistică.

„Încercăm să cultivăm în aceşti tineri nişte valori şi de a încerca să nu criticăm ceea ce avem şi că uite, în altă parte este poate mai bine. Am luat acest segment de până la 18 ani pentru că ei deţin foarte bine instrumentele de social media, de editare a videourilor, este o modalitate interactivă de ai face şi pe cei mai tineri să vorbească şi să comunice despre oferta turistică a Republicii Moldova”, a declarat Natalia Ţurcanu, directorul Asociaţiei Naţionale pentru Turism Receptiv.

Concursul, numit "Fii oaspetele nostru", face parte dintr-o campanie mult mai largă de promovare a destinaţiilor turistice din Republica Moldova.

”Această campanie a început de fapt cu acel spot de promovare a Republicii Moldova ca destinaţie turistică, arătând autencitatea locului, oamenii simpli de la ţară şi ceea ce de fapt noi putem oferi şi nu încercăm să supraestimăm ceea ce noi putem oferi. Ne bucurăm că cei din diaspora sunt destul de activi, şi la fel, promovează şi i-am sensibilizat iar acest val va continua”, a adăugat Natalia Ţurcanu.

Toţi cei care vor să participe la concurs pot trimite clipurile video până pe 15 ianuarie pe pagina de facebook: Moldova Discover the routes of life sau pe contul de instagram – moldova.travel. Trei cele mai bune material vor fi promovate intens, iar marele câştigător se va alege cu un zbor cu balonul cu aer cald, alături de o vedetă locală.
Similare