VIDEO. Blocul de la Otaci, prăbuşit ieri, va fi demolat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Blocul de la Otaci, prăbuşit ieri, va fi demolat

Blocul cu nouă etaje de la Otaci, Ocniţa, prăbuşit parţial aseară va fi demolat. În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor. Potrivit constatărilor preliminare, la edificarea construcţiei au fost admise încălcări.

Înainte de prăbuşirea blocului, s-a reuşit evacuarea celor 46 de locatari, dintre care 11 copii. Aceştia la moment sunt cazaţi la rude şi cunoscuţi.

În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Comisia a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor.

Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală.

Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind trenul pentru demolare.

Potrivit informaţiei IGSU la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Construcţia blocului a început în anii ’80 şi s-a finalizat după 1990. Potrivit constatărilor preliminare, la edificarea construcţiei au fost admise încălcări, dar nu se poate spune cu exactitate dacă acestea au dus la prăbuşirea imobilului. Se cunoaşte că în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă subsolul blocului a fost inundat.

Piotr Grosu, specialist în construcţii din cadrul Primăriei Otaci, a declarat că oamenii au semnalat, încă acum câteva zile, fisuri în pereţii casei. Specialiştii au efectuat verificări şi le-au recomandat să părăsească imobilul. Ieri, după efectuarea verificărilor suplimentare, administraţia oraşului a dispus evacuarea forţată a locatarilor. Sinistraţii au plecat, în mare parte, pe la rude. Câteva persoane au fost cazate temporar în şcoala din localitate, unde li se asigură alimentaţie, apă şi alte produse necesare.

Similare
RECOMANDĂRI