Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

VIDEO. Atenţie la buzunare! Un hoţ, reţinut în flagrant. Recomandările poliţiştilor

În timpul desfăşurării activităţilor de prevenire a furturilor din buzunare în transportul public, oamenii legii au reţinut în flagrant delict un individ care a sustras un portmoneu din geanta unei doamne.

Cazul  a avut loc la data de 17 ianuarie, în rutiera nr.140, în timpul deplasării pe str. Alecu Russo, individul profitând de neatenţia victimei, doamnă în vârstă de 55 de ani,  i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate şi bani. Prejudiciul cauzat victimei constituie 1 000 lei.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 40 ani, locuitor capitalei, anterior judecat pentru infracţiuni similare. În cadrul acţiunilor procesual penale şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând poliţiştilor că a recurs la acest gest din lipsa mijloacelor financiare.

Individul este cercetat penal pentru ,,pungăşie”, faptă care se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Poliţia recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Similare
RECOMANDĂRI