Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Anual, în Republica Moldova se înregistrează aproximativ 600 de sinucideri

Statistici îngrijorătoare. Anual, aproape 600 de locuitori ai Republicii Moldova îşi pun capăt zilelor. Cel mai grav este că printre aceştia sunt şi copii. În ajunul Zilei mondiale de prevenire a suicidului, marcată anual pe 10 septembrie, un ONG de la Chişinău a demarat campania „Provocarea 100”.

Datele din ultimii cinci ani arată că, anual, în Republica Moldova îşi pun capăt zilelor între 500 şi 600 de persoane, printre acestea sunt şi copii între 10-17 ani. Dacă, în 2015, 8 copii şi-au pus capăt zilelor, în 2016, numarul lor a crescut de aproape 3 ori, ajungând la 20. În acelaşi timp, potrivit specialiştilor, numărul tentativelor de suicid este de aproape 10 mii pe an.
 
De cele mai multe ori, adolescenţii recurg la suicid din cauza unor probleme în relaţiile cu cei apropiaţi sau a unor eşecuri în dragoste. De astfel de probleme s-au plâns şi mulţi dintre cei care au cerut ajutor la Linia Verde Antisuicid.
 
Ziua mondială de prevenire a suicidului este marcată pentru al cincilea an consecutiv la Chişinău. Aceasta a fost iniţiată în 2003, de către Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit site-ului oficial al asociaţiei, în lume, peste 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an, ceea ce înseamnă că la fiecare 40 de secunde o persoană îşi ia viaţa.
Similare