Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. 30 de mii de pacienţi au beneficiat de proceduri la Centru de Medicină Tradiţională Chineză

Primul Centru de Medicină Tradiţională Chineză din Europa de Sud-Est se află în Republica Moldova. El a fost creat de guvernul de la Beijing si la el pot veni toţi pacienţii care au nevoie de reabilitarea medicală prin proceduri de acupunctură, terapie şi fitoterapie chineză. Pentru că este o instituţie de stat, costul serviciilor este accesibil.

Aşa are loc o simplă procedură de acupunctură. Medicii chinezi de înaltă calificare au venit în Republica Moldova. Fără îndoială că metodele pot fi învăţate din cărţi dar dibăcia şi măiestria doctorilor chinezi se poate aprofunda doar lucrând cot la cot cu ei.
 
Mulţi oamenii din China au renunţaţ la pastile în favoarea ceaiurilor. Obiceiul a fost adus şi în Republica Moldova.
 
Centrul de Medicină Tradiţională Chineză a fost deschis în 2011 după ce guvernul chinez a oferit un ajutor nerambursabil în valoare de 5 milioane de yuani. Colaborarea a continuat şi, în 2016, când au fost detaşaţi alţi 4 medici specialişti şi un traducător.
 
Medicina tradiţională chineză este recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Se observă tot mai mult tendinţa de a utiliza metodele naturiste de tratament sau asocierea celor moderne cu cele tradiţionale chinezeşti.
 
Centrul de Medicină Tradiţională Chineză este de acum şi bază clinică de instruire şi formare a medicilor rezidenţi de la Universiatea de Medicină „Nicolae Testemiţanu”.
Similare