Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. 28,6% dintre persoanele vârstnice din Republica Moldova sunt victime ale violenţei

Maltratarea bătrânilor şi luarea chiar şi a ultimilor bănuţi din pensia lor este o normalitate în satele din Republica Moldova. Fiecare al treilea vârstnic este bătut, iar al doilea este abuzat psihic, arată datele unui studiu realizat de HelpAge.

Pentru a contracara fenomenul, organizaţia a pus pe roate un proiect de instruire a unor persoane care vor merge din casă în casă pentru a identifica victimele abuzului.

Organizaţia HelpAge dispune de opt echipe care au scopul să prevină abuzul asupra bătrânilor. Voluntarii nu fac faţă volumului mare de muncă, aşa că mai sunt instruite încă 24 de echipe.
 
Statistica arată că mai bine de 46% dintre agresori sunt persoane foarte apropiate victimei, precum vecini sau chiar membri ai familiei, cum ar fi copiii ori nepoţii.
 
Voluntarii tot sunt vârstnici. În proiect au fost implicaţi anume pensionarii, adesea discriminaţi de angajatori, pentru a le oferi un loc de muncă.
 
Proiectul „Realizarea drepturilor fundamentale ale femeilor în vârstă din Moldova” va fi implementat, în perioada 2017-2020, în opt localităţi din centrul şi sudul Republicii Moldova.
Similare