Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. 23 de cerbi nobili au ajuns în Rezervaţia Naturală Pădurea Domnească

După o absenţă de 40 de ani, Rezervaţia naturală Padurea Domnească este populată din nou de cerbi nobili. 23 de exemplare au ajuns deja în rezervaţie. Acţiunea a avut loc la iniţiativa Agenţiei „Moldsilva", care şi-a propus să desfăşoare procedura de strămutare, aclimatizare şi populare a întreprinderilor silvice şi a rezervaţiilor, cu cerbi nobili şi cerbi cu pete.

Cerbii nobili au fost aduşi din centrul specializat pentru reproducere şi dezvoltare din cadrul Întreprinderii silvice Teleneşti. Ei au fost ţinuti două săptămâni într-un volier care are peste 11 hectare. Acum, urmează să se adapteze împreună cu cele 47 de specii de animale.

Scopul repopulării este de a restabili şi conserva numărul de specii de vânat şi de a asigura cota maximă de recoltare prin folosirea raţională a resurselor naturale.
 
În prezent, în Pădurea Domnească sunt 47 de specii de mamifere, dintre care şase sunt introduse în Cartea Roşie. În viitor, fauna rezervaţiei se va îmbogăţi şi cu alte specii.

Mai mulţi cerbi nobili vor fi eliberaţi în natură şi la Străşeni. Totodată, 100 de cerbi cu pete vor fi duşi la întreprinderile silvice Silva-Sud din Cahul şi Manta.
Similare
RECOMANDĂRI