Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viaţa socială din Basarabia interbelică, în reclame şi anunţuri, poate fi văzută la Biblioteca Naţională

Presa din Basarabia interbelică a lăsat o amprentă inconfundabilă în societate. Tezaurul scris al vremurilor vechi este prezentat, în premieră, într-o expoziţie la Biblioteca Naţională. Manifestarea oferă prilejul publicului de a face o incursiune în istoria publicităţii de atunci şi conturează portretul consumatorului basarabean din acea perioadă.

Viaţa socială din Basarabia interbelică se regăseşte în anunţurile ziarelor ce datează încă din 1919. Vizitatorii expoziţiei se pot familiariza cu gusturile, preocupările şi preferinţele oamenilor de atunci, în materie de frumuseţe, medicină, agricultură sau industrie.

Expoziţia face parte din cea de-a 28-a ediţie a Simpozionului Ştiinţific Internaţional "Valori bibliofile", organizat anual de Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Specilişti din ţară şi din străinătate au purtat, pe parcursul a două zile, dialoguri interculturale în domeniul valorificării şi promovării patrimoniului cultural, orientate spre rolul publicaţiilor periodice peste vremuri.

Expoziţia, care întruneşte peste o sută de ziare, va fi deschisă publicului  până pe 30 septembrie.


 
Similare
RECOMANDĂRI