Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veteranii ar putea primi alocaţii mai mari de la 1 octombrie

Participanţii la cel de-al Doilea Război Mondial, veteranii războiului din Afganistan, participanţii la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl şi cei care au luptat pentru integritate Republicii Moldova, în 1992, ar putea primi alocaţii mai mari de la 1 octombrie. Proiectul de lege a fost prezentat astăzi de deputaţii PAS iar de majorările financiare vor putea beneficia peste 30 de mii de oameni.

Potrivit proiectului PAS, cele mai mari majorările de alocaţii sunt pentru persoanele cu grade de dizabilitate.  

DAN PERCIUN, deputat PAS: „De la 1 octombrie alocaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi de pe urma acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi a persoanelor care au partidicat la lichidarea consecinţelor de la Cernobîl şi cei cu dizabilităţi de la urma celui de-al doilea război mondial vor fi majorate cu 550 de lei pe lună faţă de cuantumul care există la moment”.

De asemenea, de o majorare cu 250 de lei vor beneficia veteranii care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, cei ce au luptat în Afganistan, cât şi soţii supravieţuitori. Tot cu 250 de lei vor creşte şi alocaţiile pentru persoanele reabilitate şi victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada 1917-1990.

LILIAN CARP, deputat PAS: „Acest proiect a venit în urma discuţiilor cu mai mulţi reprezentanţi ai acestor categorii. 1.40 vom avea cel puţin o creştere a alocaţiilor sociale pentru aceste categorii”.

Pentru creşterea alocaţiilor este prevăzut un buget de 36 de milioane de lei pentru anul 2021.
 
Similare
RECOMANDĂRI