Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veteranii războiului de pe Nistru cer demisia ministrului de interne, Pavel Voicu

Veteranii războiului de pe Nistru cer demisia ministrului de interne, Pavel Voicu. Ei sunt indignaţi că au fost agresaţi duminică de poliţie, când au încercat să blocheze accesul locuitorilor din regiunea transnistreană, care veneau în mod organizat la secţiile de vot din satul Varniţa.

"Jos Corupţia, jos corupţia. Noi nu cedăm. Noi nu cedăm. Jos kuliokarii, jos kuliokarii".

Zeci de veterani au venit cu drapele şi au scandat lozinci în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Foştii combatanţi au cerut demisia lui Pavel Voicu. 

"Să dea explicaţie pentru ce poliţia nu şi-a îndeplinit atribuţiile de funcţie în momentul petrecerii alegerilor şi a falicitat aducerea organiuată şi coruperea alegătorilor. S-au fraudat alegerile şi de atâta am venit să protestăm cum vedeţi paşnic.  Ne doare sufletul de ţară, de neam, de copii de nepoţi. Ce o să ajungem noi mâine. Ştiţi cine o mai rămas acolo? – Dacă Dodon a plecat aici a rămas multe căpuşe. Două sate când ne-am dus acum la votare. Două sate le-au vândut pentru aceea ca să câştige alegerile. Sute de poliţişti ne ţineau pe noi veteranii ca trădătorii ceia din Transnistria să vină câte 10-20 de ori să voteze".

După ce au protestat în faţa sediului Ministerului de Interne, veteranii au mers la Procuratură unde au depus o cerere pentru anchetarea celor care pe 15 noiembrie, au transportat în mod organizat alegătorii din regiunea transnistreană la secţiile de vot.

"Statul este capturat, avem un stat poliţienesc şi avem un stat dictatorial. Menţinem această părere. Când am văzut că suntem tăvăliţi suntem maltrataţi am trecut la alte revindecări. Şi anume să curăţim sistemul judiciar. Aşa zisul ministru Voicu nu vrea să ne audă, dar o să ne audă. Eu propun să ne adunăm într-un număr mare, să delegăm un grup de lucru împreună cu reprezentanţii lor şi să analizăm toate dosarele care ne privesc pe noi ce măsuri se iau. Noi nu suntem indiferenţi de această ţară şi de aceşti veterani care au fost maltrataţi că noi am luptat pentru această ţară. Nu am luptat pentru kuluiace, pentru sistemul acesta putred".

Veteranii au discutat cu un reprezenentant al Procuraturii Generale, care a promis să examineze sesizarea combatanţilor. Veteranii au cerut însă anchetarea fiecărui caz de încălcare a legislaţiei electorale.
Similare
RECOMANDĂRI