Verdict pentru şoferul care a provocat accidentul mortal de la intersecţia străzii Ismail cu bulevardul Ştefan cel Mare
Vizualizari:

Verdict pentru şoferul care a provocat accidentul mortal de la intersecţia străzii Ismail cu bulevardul Ştefan cel Mare

Şase ani şi opt luni închisoare a primit conducătorul auto care, în urmă cu trei luni, a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor trei persoane.

Verdictul a fost dictat astăzi, după ce Procuratura municipiului Chişinău i-a demonstrat vinovăţia pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, instanţa l-a obligat să achite în contul părţilor vătămate un prejudiciu moral şi material în sumă totală de 775 mii lei, urmând ca încă 18 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli judiciare.

ragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020, când inculpatul, aflat la volanul unui Audi, a intrat pe roşu în intersecţia străzii Ismail cu bulevardul Ştefan cel Mare din capitală, tamponând din viteză un taxi, după care a fost proiectat într-o altă maşină care staţiona regulamentar la culoarea roşie a semaforului.

Ca urmare a impactului, şoferul şi pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme. Imediat după accident, şoferul din Audi a fost reţinut, iar ulterior arestat, până în prezent aflându-se în custodia statului.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.
Similare
RECOMANDĂRI