Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vaccinarea medicilor împotriva Covid-19 este în toi în R. Moldova

Vaccinarea medicilor din Republica Moldova e în toi. Angajaţii din sistemul medical sunt vaccinaţi cu serul AstraZeneca oferit de România. Imunizarea medicilor a început şi la spitalul raional din Rezina, unde aproape jumătate din personal a suferit deja de Covid, iar un pediatru a fost răpus de boală.

ANGELA ZAHAROV, reporter TVR Moldova: Vaccinul împotriva corona virusului a ajuns şi la Rezina. Primele 50 de doze de ser sunt destinate lucrătorilor medicali din secţiile terapie intensivă şi Covid-19 ale spitalului raional Rezina.

Medicul reanimatolog, Iurii Golubenco, lucrează în sistemul medical de 36 de ani. În decurs de 7 luni, s-a infectat de două ori cu virusul Sars-Cov 2. Doctorul spune că a reuşit cu greu să învingă boala, iar după ce i-a fost administrat vaccinul se simte în siguranţă.

IURII GOLUBENCO, medic reanimatolog, Spitalul Raional Rezina: Ca o pişcătură de ţânţar, mai mult nimic. Absolut nu-i dureros. Nicio reacţie. Eu personal am trecut prin pneumonie, prin nişte dereglări psihice grozave. Nu puteai să stai în picioare, uitai totul. A treia oară nu a-şi dori. Şi nimănui nu doresc.
MARIA BOTEZATU, asistent medical, Spitalul Raional Rezina: După ce se vaccinează, aici apare în reţea certificatul care poate fi scos la imprimantă şi dat pacientului.

Medicii din Rezina spun că au aşteptat cu nerăbdare momentul în care va începe imunizarea. Ei le-au transmis un mesaj de încurajare şi celor care ezită să se vaccineze.
VLADIMIR SINCHEVICI, medic epidemiolog, Spitalul Raional Rezina: În Europa, în alte ţări ale lumii, se bat, nu le ajung vaccinuri, vor să treacă primii, dar aici trebuie să-i convingem că nu este numai profilaxie, dar este şi tratament. Alt tratament nu există mai bun decât vaccinarea.
GALINA BRÂNZANIUC, medic, Spitalul Raional Rezina: De fiecare dată pe site-ul Ministerului Sănătăţii văd că au trecut în eternitate profesori care ne-au învăţat. Asta e o durere şi o pierdere foarte mare pentru medicina noastră.

La spitalul raional din Rezina lucrează şi medici din regiunea transnistreană.

NINA POSTU, director, Spitalul Raional Rezina: Aceste 50 de doze vor acoperi 25 la sută din necesitatea de vaccinare pentru personalul spitalului raional Rezina. Toţi noi am obosit. Şi noi ca personal medical, dar şi populaţia. Toţi au obosit de acest stres, care se numeşte pandemia Covid.

ALINA CHIRTOACĂ, şef-adjunct, Centrul pentru Sănătate Publică Orhei:  Primele doze de vaccin AastraZeneca anticovid-19 au fost repartizate în 4 raioane din subordinea Centrului pentru Sănătate Publică din Orhei, Teleneşti, Şoldăneşti Rezina.

La spitalul din Rezina sunt peste 200 de angajaţi.
 
Similare
RECOMANDĂRI