Vacanţa de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidenţiale
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Vacanţa de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidenţiale

Vacanţa de toamnă ar putea fi prelungită din cauza alegerilor prezidenţiale. În loc de nouă zile, cum este prevăzut, elevii ar putea să stea acasă zece zile. În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul educaţiei, Igor Şarov, a explicat că, după scrutin, va fi nevoie de dezinfectarea spaţiilor în care se vor organiza secţiile de votare, potrivit IPN.

,În cazul în care vor fi alegeri în şcoli, poziţia noastră este următoarea: în zilele de sâmbătă şi duminică, în ajunul alegerilor, ele vor activa. În ziua de luni, când trebuie să fie preluat, după vacanţă, procesul de studii, noi vom prelungi vacanţa, dând astfel posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spaţii”, a spus ministrul.

Cât priveşte eventualitatea organizării turului doi al alegerilor, în data de 16 noiembrie, Igor Şarov a menţionat că vor fi analizate diferite scenarii. „Contează foarte mult să păstrăm spaţiile şcolilor în aşa fel încât ele să fie dezinfectate imediat în ziua după alegeri”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Igor Şarov, există probabilitatea ca pe 17 noiembrie, în ziua de după alegeri, elevii să aibă din nou o zi de vacanţă. ,,Vom găsi posibilităţi, dar nu mă lansez în diferite ipoteze”, a adăugat Igor Şarov.

Potrivit structurii anului şcolar 2020-2021, aprobată de MECC, vacanţa de toamnă începe pe 24 octombrie şi se încheie pe 1 noiembrie.
 
Similare
RECOMANDĂRI