Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Va ninge şi în această noapte, iar stratul de zăpadă va depăşi 19 centimetri  

Vremea rea a ţinut acasă peste 220 de elevi. Nu au mai ajuns la şcoală pentru că şoferii au renunţat să pornească la drum din cauză stării precare a autobuzelor şcolare. Pe drumurile naţionale se intervine cu peste 300 de utilaje şi aproape 200 de muncitori. O celulă de criză a fost instituită în contextul ninsorii abundente.

În Chişinău, toţi muncitorii de la deszăpezire sunt pe teren şi nicio autospecială nu este în garaj. Pina acum, s-au imprastiat peste 1200 de tone de material antiderapant.

Este blocat drumul de la localitatea Valea Perjei spre traseul Chişinău-Rezeni, iar pe traseul Chişinău-Leuşeni a fost sistată circulaţia maşinilor de mare tonaj.
 
Armata este gata să intervină cu peste 500 de militari şi masini de  intervenţii în condiţii de zăpadă abundentă. Din păcate, meteorologii nu aduc veşti bune.
 
Stratul de zăpadă va ajunge până la 19 centimetri. Noaptea sunt prognozate temperaturi cuprinse între -9 şi -14 grade Celsius. De asemenea, în partea de sud şi centru se aşteaptă intensificări ale vântului până la 15-20 m/s şi se vor forma troiene. Pe drumuri va fi gheţuş.

În zilele următoare temperaturile vor fi în creştere. Serviciul operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor activează în regim non-stop şi puteţi solicita sau face sesizări la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 şi 060477177.
Similare
RECOMANDĂRI