Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

V. Ţurcanu: Greşelile nu sunt, de fapt, greşeli, ci sunt cele mai importante lecţii de viaţă

Greşelile nu sunt de fapt greşeli, ci sunt cele mai importante lecţii de viaţă. Asta spune Vadim Ţurcanu, basarabeanul care a ajuns să aibă o afacere de milioane în Londra. A pornit de jos, de la limita sărăciei din Republica Moldova şi a trecut şi prin închisorile de aici. A reuşit să schimbe destinul şi modul de gândire, şi a devenit mentor pentru oamenii de afaceri din marile oraşe europene. A revenit acasă, nu pentru vacanţă, ci pentru primul training motivaţional dedicat basarabenilor care caută succesul.

Nu auzim prea des o asemenea destăinuire. Vadim Ţurcanu vorbeşte însă foarte des despre această experienţă întunecată din viaţa sa. Ea l-a făcut să ia viaţa în propriile mâini, să lupte şi să ajungă astăzi un om de succes, cu afaceri de milioane şi cu o doză bună de motivaţie ca să ghideze şi alţi oameni să atingă succesul.

Acum 15 ani însă, nu s-a găsit nimeni care să-l ghideze pe un drum mai bun. A fost mai degrabă ghidat de sărăcie, aşa că a falsificat acte ca să se angajeze, dar a ajuns să facă puşcărie pentru asta. Nu a învăţat din prima greşeală, aşa că a călcat pe aceeaşi greblă şi a ajuns din nou după gratii, fiind influenţat de aceeaşi sărăcie. Acolo a avut timp să realizeze că libertatea e cea mai de preţ şi a decis că viaţa sa trebuie să se schimbe. Aşa că şi-a luat valiza şi un bilet cu o singură direcţie  - spre Anglia.

Scopul său a fost să facă mulţi bani, şi i-a făcut. A reuşit să pună pe picioare o afacere cu imobiliare în Londra, şi, de la câteva mii de lire sterline, să ajungă la milioane. Dar şi pentru asta a plătit, mult prea scump.

Acum are alte scopuri. Organizează traininguri motivaţionale şi îi ajută pe oameni să-şi accepte greşelile şi să găsească cel mai bun drum spre succes.

Lecţiile nu se încheie cu un singur discurs. Participanţii sunt adunaţi într-o comunitate şi reuşesc să creeze împreună afaceri. După mai multe traininguri ţinute în limba engleză, în marile oraşe europene, este pentru prima dată când Vadim Ţurcanu a revenit acasă ca să-i ajute pe cetăţenii din Republica Moldova să nu o dea în bară. Şi dacă străinii plătesc pentru o astfel de lecţie, Vadim Ţurcanu, o oferă gratuit. Lecţiile de mâine sunt într-un hotel din Chişinău, iar în acest weekend, Vadim Ţurcanu va lansa şi una din cele cinci cărţi ale sale.

Ideea să înveţi din greşelile altora, este incorectă, mai spune Vadim care şi peste câţiva ani se vede în aceeaşi postură de ghid pentru cei rătăciţi prin viaţă.
Similare
RECOMANDĂRI