Utilaj medical performant pentru Spitalul raional Leova, cu suportul Japoniei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Utilaj medical performant pentru Spitalul raional Leova, cu suportul Japoniei

Spitalul raional Leova a fost dotat cu utilaj medical achiziţionat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Valoarea donaţiei depăşeşte 84 de mii de dolari.

Solicitat de IPN, directorul spitalului, Andrei Malaşevschi, a spus că utilajul medical este unul de înaltă precizie. Au fost donate cinci monitoare pentru monitorizarea funcţiilor vitale, fibrogastroscopie video, un analizator imunologic. Spitalul din Leova, cu sprijinul japonezilor, mai are în dotare un electrocardiograf şi un spirograf.

Potrivit lui Andrei Malaşevschi, unităţile medicale permit ca diagnosticările, investigaţiile de laborator şi serviciile de imagistică să fie mai precise. „Echipamentul deja a început să funcţioneze şi numărul pacienţilor s-a mărit de la 70-80 la 120 pe zi”, a spus directorul.

Echipamentul nou va fortifica capacitatea spitalului de a oferi servicii medicale de înaltă calitate, de a trata maladiile gastroenterologice, cardiovasculare şi pulmonare şi de a diagnostica bolile oncologice.
Similare
RECOMANDĂRI