Uraganul Irma. Moldoveni blocaţi pe insula Sfântul Bartolomeu din Marea Caraibelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uraganul Irma. Moldoveni blocaţi pe insula Sfântul Bartolomeu din Marea Caraibelor

Zece moldoveni au rămas blocaţi pe insula Sfântul Bartolomeu din Marea Caraibelor după ce uraganul Irma a făcut ravagii în zonă. Ei sunt angajaţi la o companie protugheză şi muncesc în construcţii de jumătate de an. Potrivit rudelor bărbaţilor, ei nu au fost răniţi, dar se află într-o situaţie de risc, deoarece insula este practic izolată şi ar putea rămâne fără produse alimentare.

Potrivit publika.md, sora unui moldovean blocat pe insulă, originar din raionul Hânceşti, a povestit că bărbaţii, care au între 30 şi 45 de ani, s-au refugiat pe un munte din zonă. Femeia mai spune că cei zece moldoveni nu au probleme cu actele, dar îşi fac griji că în curând vor rămâne fără provizii, iar telefoanele nu vor mai avea baterie.

Autorităţile franceze încearcă să-i ajute pe sinistraţi, dar coşmarul celor care se află pe insulă încă nu a luat sfârşit. Situaţia s-ar putea înrăutăţi în următoarele zile.

Uraganul Irma a făcut ravagii pe insulele Virgine, Antigua, Barbuda şi Bartolomeu. Un bilanţ provizoriu arată că 13 oameni au murit, iar zeci au fost răniţi. Irma este cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic în ultimele decenii şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată.
 
Similare