UNICEF propune soluţii digitale gratuite pentru a susţine educaţia la distanţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UNICEF propune soluţii digitale gratuite pentru a susţine educaţia la distanţă

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a întocmit o compilare de platforme, aplicaţii şi conţinut digital, deschise şi gratuite, pentru învăţarea digitală şi la distanţă. UNICEF oferă această listă ca o resursă pentru profesori, părinţi, îngrijitori şi copii interesaţi de instrumente suplimentare celor oferite de şcoli şi educatori, în contextul închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, scrie IPN.

UNICEF precizează că, în urma închiderii şcolilor, învăţarea digitală şi la distanţă este foarte importantă. Includerea în această listă nu constituie aprobarea UNICEF, dar sunt instrumente digitale recunoscute şi utilizate pe scară largă. Lista va fi actualizată pe măsură ce situaţia evoluează.

UNICEF încurajează părinţii şi îngrijitorii să fie implicaţi activ în procesul de educaţie a copiilor şi să utilizeze tehnologia ca un ingredient al unei experienţe de învăţare care include interacţiunea umană, fără a uita însă că tehnologia nu poate înlocui profesorii sau prezenţa şi îndrumarea părinţilor.

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite atenţionează că datele copiilor trebuie protejate, iar părinţii şi îngrijitorii au obligativitatea să verifice resursele digitale pe care le accesează copiii şi să le evite pe cele care nu par sigure sau care necesită informaţii personale detaliate.
Similare
RECOMANDĂRI