Unele servicii educaţionale din R. Moldova se relansează gradual din 1 iulie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Unele servicii educaţionale din R. Moldova se relansează gradual din 1 iulie

Activităţile la clasă din cadrul entităţilor prestatoare de servicii educaţionale din arealul învăţării pe tot parcursul vieţii se relansează gradual începând cu data de 1 iulie, anunţă Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Excepţie fac instituţiile de învăţământ general, profesional tehnic şi universitar.

Potrivit IPN, metodele de predare aplicate vor evita activităţile care implică lucru în grup. Se va opta pentru activităţi în aceleaşi grupe, cu un număr cât mai mic şi o componenţă cât se poate de constantă. Materialele didactice vor fi dezinfectate în prealabil, iar pe măsura posibilităţilor, se vor utiliza doar materiale, echipamente şi haine speciale individuale.

Formatorii sau profesorii, dar şi beneficiarii cu boli pulmonare cronice, diabet, boli hepatice, renale, cardiovasculare, imunodeficienţi sau cu o vârstă de peste 63 de ani, vor fi încurajaţi să opteze pentru alternative la distanţă, cu păstrarea tuturor drepturilor din contractele de muncă sau contractele de prestări servicii.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării solicită fondatorilor şi managerilor persoanelor juridice prestatoare de servicii educaţionale atât pentru copii cât şi pentru adulţi, revizuirea proceselor şi strategiilor interne. Acestea trebuie să fie în concordanţă cu deciziile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, asigurând respectarea măsurilor de prevenţie a infectării cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI