SOCIAL

Unele centre de găzduire a persoanelor fără adăpost au impus propriile măsuri de carantină.

În condiţii de pandemie, unele centre de găzduire a persoanelor fără adăpost au impus propriile măsuri de carantină. Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, persoanele care vin să se adăpostească, sunt obligate să respecte carantina timp de două săptămâni. În schimb, sunt îndemnaţi să citească sau să muncească pe teritoriul instituţiei.

Centrul de găzduire de pe strada Haltei din Chişinău, adăposteşte acum 54 de oameni fără locuinţă. Unii stau de luni bune aici. Alţii au venit recent, după ce s-au infectat de coronavirus şi slăbiţi de boală, au renunţat la viaţa din stradă.

Cei cazaţi nu au voie să iasă de pe teritoriu instituţiei timp de 14 zile, dar le sunt oferite condiţii pentru diferite activităţi utile.

Acum la centrul de găzduire sunt amenajate trei izolatoare. În două dintre ele sunt monitorizaţi cei care vin din stradă sau care au fost bolnavi de covid. În alt izolator sunt câţiva bărbaţi care merg în fiecare zi la muncă în oraş.

„Asta e izolatorul cu şase paturi, şase locuri pentru beneficiarii care ies la lucru, acum ie nu sunt, pleacă dimineaţa, se întorc seara mai târziu au toate posibilităţile, alături este duş şi viceum, intrarea separată, cu nimeni nu au contact”, a spus VEACESLAV MACOVEI, directorul Centrului de găzduire.

În această iarnă, centrul de găzduire de pe strada Haltei din Chişinău, poate adăposti până la 134 de persoane, şi are acum încă 80 de locuri libere pentru nevoiaşi.