Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Una dintre cele mai mari şi mai vechi grădiniţe din Ungheni - renovată cu sprijinul Uniunii Europene

Una dintre cele mai mari şi mai vechi grădiniţe din Ungheni - "Tereza Sobolevschi" - a fost renovată cu sprijinului oferit de Uniunea Europeană. Instituţia preşcolară era într-o stare deplorabilă şi nu fusese reparată de mai bine de 40 de ani. Doar pentru construcţia acoperişului s-au investit 3,3 milioane de lei, dintre care, 2,8 milioane au fost alocate de către Uniunea Europeană.

Grădiniţa "Tereza Sobolevschi" a fost construită în 1980 şi de atunci nu a mai fost reparată.  
SVETLANA GAIDUC, directoarea Grădiniţei "Tereza Sobolevschi" din Ungheni: „Acoperişul grădiniţei era într-o stare avariată. Foile de ardezie erau deja putrede chiar lipseau pe unele porţiuni.  Din acest motiv, pe timp de ploaie, din acest motiv tavanul, pereţii diverse săli din grupe ncăperile erau inundate în interior.”
Grădiniţă este frecventată de aproape 350 de copii şi are multe cereri de înscriere în comparaţie cu alte grădiniţe din municipiul Ungheni.

MAGDALENA MUELLER-URI, şef, Departamentul Operaţiuni al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova: „Esenţa cooperării dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova constă în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor… Sunt mândră să văd încă un rezultat remarcabil şi tangibil al sprijinului nostru. Această realizare generează beneficii directe copiilor, care sunt viitorul acestei ţări, oferindu-le mai mult confort şi condiţii mai sigure şi mai sănătoase pentru viaţa lor de zi cu zi. Prin consolidarea eforturilor cu autorităţile publice locale şi cetăţenii, vom îmbunătăţi viaţa fiecărui cetăţean al ţării.”

Anul trecut, o altă grădiniţă din municipiul Ungheni a fost dotată cu mobilier, materiale didactice şi jucării tot cu sprijinul oferit de UE. Instituţia şi-a redeschis porţile pentru 130 de copii după ce a fost închisă mai bine de 15 ani.


 
Similare
RECOMANDĂRI