Un ucrainean intenţiona să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un ucrainean intenţiona să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova

Restricţiile de circulaţie în perioada de pandemie, lipsa actelor de călătorie, dar şi în speranţa găsirii unui loc de muncă bine plătit - s-a justificat un cetăţean ucrainean, cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Bărbatul a fost reţinut de poliţiştii de frontieră în regiunea localităţii Giurgiuleşti, în timp ce inspecta teritoriul pentru a identifica o cale de ieşire din Republica Moldova spre România.

La sfârşitul săptămânii trecute, patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiuleşti-1 a fost informată de paznicul unui obiect din regiune despre prezenţa unui bărbat care prezenta un comportament suspicios. Acesta a fost monitorizat din momentul deplasării dinspre linia de frontieră cu Ucraina spre punctul de intersecţie a celor trei state. Operativ, poliţiştii de frontieră au intervenit şi persoana a fost reţinută. La faţa locului bărbatul nu s-a putut legitima, neavând niciun document asupra sa. Pentru continuarea cercetărilor, acesta a fost escortat la sediul Sectorului.

Verificările ulterioare a stabilit că bărbatul de 37 de ani este cetăţean al Ucrainei, cu domiciliul în oraşul Viniţa. La audieri, cetăţeanul a recunoscut că a traversat clandestin hotarul moldo-ucrainean şi intenţiona să ajungă în mod fraudulos în România. Şi-a justificat gestul prin faptul că nu deţine acte de călătorie şi este în căutare de un loc de muncă.

În prezent persoana este reţinută în izolatorul Inspectoratului de Poliţie Cahul pâna la elucidarea circumstanţelor şi înţelegii moldo-ucrainene privind readmisia acesteia. Cazul este cercetat în continuare de către ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei regionale SUD.

Similare
RECOMANDĂRI