Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un turist din California a fost fascinat de Chişinău şi plaiurile moldoveneşti

De 30 de ani colindă lumea în lung şi în lat. Niciodată nu ştie în ce ţară va ajunge peste o lună şi nu ar putea trăi într-un singur loc. Este povestea unui american din California, care recent, a fost şi la Chişinău pentru câteva zile. Ce impresii i-a lăsat Republica Moldova şi ce a filmat pentru blogul său de călătorii, vedeţi în reportajul ce urmează.

Aşa îşi începe aventura la Chişinău Gabriel Morris, un renumit blogger de călătorii cu peste 350.000 de abonaţi pe youtube. S-a pus imediat pe treabă şi a reuşit de toate, chiar din prima zi. S-a plimbat prin Chişinău şi a filmat de la geamul microbuzului.

A crezut că Hotelul Naţional din centrul Chişinăului este de fapt o imensă parcare supraetajată. Ca să ajungă la apartamentul pe care l-a închiriat a trebuit să treacă strada printr-un pasaj subteran intunecat şi cu scările stricate. 

Dar şi-a încheiat prima zi de peripeţii cu o porţie de mămăligă cu tocăniţă, o salată şi o bere rece, iar ca bonus - muzică live şi dansuri, chiar în mijlocul săptămânii.

Cea mai săracă ţară din Europa, fostă membră a URSS, în care se vorbeşte limba moldovenească. Cam asta ştia Gabriel până a veni la Chişinău. După 4 zile, atunci când l-am cunoscut şi noi, a înţeles că lucrurile nu stau chiar aşa.

A colindat Chişinăul în lung şi lat cu rucsacul în spate şi camera de filmat pentru a le povesti sutelor de mii de oameni care îl urmăresc ce vede, cum se simte şi ce lucruri a mai aflat între timp despre ţara noastră. Şi ce fel de turism în Republica Moldova ar fi fără o vizită la o vinărie? Este şi ceea ce l-a impresionat cel mai mult.

După 4 zile petrecute la Chişinău, Moldova i s-a părut lui Gabriel mult mai atractivă şi a promis urmăritorilor săi că se va întoarce aici.
Similare
RECOMANDĂRI