Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un târg special dedicat Zilei Mondiale a Mediului a fost organizat de Centrul Naţional pentru Mediu

În parcul Valea Morilor din Chişinău a fost organizată astăzi o expoziţie şi un târg special dedicat Zilei Mondiale a Mediului. Autorităţile recunosc că poluarea a atins cote alarmante, iar pe fluviul Nistru lipsesc sau nu funcţionează staţiile de epurare. Concentraţia de toxine este mare şi din acest motiv reprezentanţii societăţii civile promovează producătorii locali de detergenţi ecologici.

„Ideea organizării unui târg Detergenţii şi mediul a apărut din momentul când am constatat că detergenţii sunt o mare sursă de poluare a calităţii apelor de suprafaţă. Şi astfel vrem să încercăm să promovăm consumul de detergenţi biodegradabili, ca să fie o presiune mai mică asupra calităţii apelor, în special apa pe care o consumăm zi de zi”, a declarat Adriana Velicinshi,  coordonatoare de proiect la Centrul Naţional pentru Mediu.

La expoziţie au venit distribuitori oficiali ai detergenţilor eco, dar şi mici producători locali.

„La expoziţie am adus săpunuri naturale, creme naturale, toate pe care eu singură le produc. Toate-s din produse naturale. Îs produse din uleiuri şi unturi naturale, din cocos, recin, palmier, olive şi nu conţin sulfaţi, şi nu conţin foarte multe chimicate care sunt la detergenţii aceştia care sunt la noi în comerţ”, a precizsat Iraida Garabagiu, producător local.

„Problema constă în ceea că oamenii atrag în primul rând atenţia la preţuri şi nu la calitatea produsului, dar anume la preţ. Iar produsele noastre sunt ecologice şi sunt mai scumpe, dar oamenii cumpără ceea ce este mai ieftin”.

Diferenţele dintre produsele de pe piaţă nu sunt numai de preţ.

Târgul a fost organizat de Centrul Naţional pentru Mediu.
Similare
RECOMANDĂRI