Un tânăr din Ocniţa riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt din locuinţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr din Ocniţa riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt din locuinţă

Ofiţerii de investigaţie au reţinut un tânăr în vârstă de 23 de ani, originar din r-nul. Ocniţa, pentru comiterea unui furt din locuinţă. Anterior acesta a fost judecat pentru infracţiuni similare.

Dispeceratul inspectoratului a fost alertat la data de 04 noiembrie, de către proprietarul locuinţei amplasată în com. Grătieşti, comunicând că i-au fost sustrase bunurile materiale. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Poliţiştii fiind întâmpinaţi de către proprietar în vârstă de 65 ani, care a comunicat că pe parcursul nopţii, din locuinţă i-a fost sustras portmoneul în care se aflau mijloce băneşti în sumă de 2 000 lei, card bancar, actele de identitate şi telefonul mobil de model  “Huawei P9 Elite”. Suma prejudiciului a fost estimată de către bărbat la 3 500 lei. Totodată în cadrul cercetărilor forţele de ordine au stabilit că individul a pătruns în locuinţă prin forţarea geamului.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către poliţişti individul a fost reţinut şi escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale tânărul şi-a recunoscut vinovăţia comunicând că în locuiţă a pătruns pe timp de noapte în timp ce proprietarul dormea el a sustras bunurile materiale.

Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, care conform legislaţiei penale în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI