Un tânăr din Chişinău riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii. Fabrica droguri pentru comercializare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr din Chişinău riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii. Fabrica droguri pentru comercializare

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a trimis în judecată un chişinăuian de 24 de ani, care a fabricat mai multe kilograme de droguri sintetice de tip PVP, pentru vânzare în întreaga ţară.

Bărbatul şi-a desfăşurat activitatea ilegală în perioada 2018-2019, în cadrul unui grup criminal organizat, ale căror cauze sunt cercetate separat. Funcţionalitatea organizaţiei era asigurată prin intermediul grupurilor private create în cadrul aplicaţiilor electronice „Wire”, „VIPole”, „Telegram”.

Acestea erau administrate din interiorul şi din afara Moldovei de către membri ai grupării criminale date, iar acumularea mijloacelor băneşti se organiza prin intermediul portmoneelor virtuale în sistemul de plată on-line „QIWI”, înregistrate în baza unor cartele SIM pre-pay (fără contract) ale operatorilor de telefonie mobilă naţionali şi din alte state.

Drogurile erau livrate în baza comunicării electronice şi ascunse în locuri publice, în unele cazuri chiar şi la tulpina copacilor, acoperite cu frunze şi pământ, în pliculeţe confecţionate din bandă de izolare. În scopul acumulării probelor relevante bănuielii că inculpatul desfăşura astfel de activitate, oamenii legii, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au efectuat percheziţii la domiciliul acestuia, în iulie 2019.

Astfel, au fost ridicate pentru examinare sute de pacheţele cu droguri tip PVP, cântar electronic la scară mică, destinat pentru repartizarea dozelor de droguri pentru comercializare consumatorilor de substanţe narcotice, cartele SIM utilizate la crearea conturilor bancare electronice, cartele bancare utilizate pentru extragerea mijloacelor băneşti obţinuţi din activitatea criminală, dispozitive electronice folosite la comunicarea cu membrii grupării criminale şi consumatorii de droguri şi alte obiecte importante pentru urmărirea penală.

În aceeaşi zi, bănuitul a fost reţinut şi plasat în arest, la solicitarea procurorilor. Ulterior, judecătorii au modificat măsura în control judiciar.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă pedeapsa cu închisoarea de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
Similare
RECOMANDĂRI