Un tânăr din Chişinău, cercetat penal pentru răpirea unui automobil şi furt. Riscă să stea trei ani după gratii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un tânăr din Chişinău, cercetat penal pentru răpirea unui automobil şi furt. Riscă să stea trei ani după gratii

Un tânăr de 22 de ani, locuitor al Chişinăului, este cercetat penal de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie a sec. Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, pentru răpirea unui automobil şi furt.

La data de 30 iulie a anului curent, Inspectoratul de Poliţie Botanica, a fost sesizat  prin intermediul serviciului unic 112, precum că de pe bd. Cuza Vodă, a  fost răpit un automobil.

La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanţelor. Victima, un bărbat de 65 de ani, a comunicat că în jurul orei 14:00,  a parcat unitatea de transport şi a mers acasa, iar când a ieşit dimineaţă la ora 07:00, nu a mai găsit automobilul.

Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 45 000 lei.

Poliţiştii imediat au dispus mai multe acţiuni de investigaţiei şi urmărire penală pentru stabilirea circumstanţelor şi depistarea automobilului. Astfel, în urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat abandonat pe şos. Munceşti. Ulterior poliţiştii au stabilit că făptaşul a accidentat şi un alt automobil.

Altă infacţiune comisă de acelaşi individ, a fost înregistrată în noaptea de 8 august, când acesta a pătruns prin culegere de chei, într-un automobil parcat pe bd.Traian de unde în mod tainic a sustras un plic în care se aflau mijloace băneşti în sumă de 4500 lei.

Urmare a acţiunilor întreprinse de către ofiţerii de investigaţie şi urmărire penală, suspectul în comiterea infracţiunilor a fost reţinut. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina. Este de menţionat că acesta s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracţiuni similare şi a fost recent eliberat din locurile de detenţie.

În privinţa acestuia a fost iniţiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, şi furt, fapte pentru care tânărul riscă amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Similare
RECOMANDĂRI