Un şofer în vârstă de 75 de ani, în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier azi-noapte. O minoră a decedat pe loc
Sursa foto:INP Vizualizari:

Un şofer în vârstă de 75 de ani, în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier azi-noapte. O minoră a decedat pe loc

O tânără a decedat, în această noapte, în urma unui accident rutier produs pe traseul Comrat-Cahul, provocat de un bărbat în stare de ebrietate, aflat la volanul unui BMW. Acesta ar fi depăşit viteza de siguranţă în trafic şi a ieşit pe banda din sens opus, ajungând într-un şanţ. În urma impactului, pasagera de 16 ani a decedat pe loc.

Conducătorul auto de 75 de ani, care se face vinovat de producerea accidentului, avea o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit legii, gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat.

Inspectoratul Naţional de Patrulare, reaminteşte conducătorilor auto să fie prudenţi şi să îşi asume orice acţiune; extrem de important este şi implicarea prietenilor, familiei la descurajarea şoferilor care au intenţiei de a urca la volan după ce au consumat alcool.

Similare
RECOMANDĂRI