Un şofer din R. Moldova riscă amendă penală pentru prezentarea unui certificat de înmatriculare auto falsificat
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un şofer din R. Moldova riscă amendă penală pentru prezentarea unui certificat de înmatriculare auto falsificat

Un cetăţean al Republicii Moldova este cercetat pentru că a prezentat un certificat de înmatriculare auto falsificat, care ar fi eliberat de către autoritatea competentă franceză. Cazul a avut loc ieri, 11 iulie, în punctul de trecere Briceni.

Prezentându-se la linia de control la volanul unui automobil Mercedes VITO, şoferul a oferit actele necesare pentru autorizarea intrării în Republica Moldova. Angajatul Poliţiei de Frontieră a observat lipsa unor elemente de protecţie asupra certificatului de înmatriculare a maşinei. Acesta ar fi fost perfectat şi eliberat de către instituţia competentă din Republica Franceză.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, documentul este fals, fiind depistate următoarele nereguli: ştergerea mecanică a numărului certificatului de înmatriculare, lipsa datelor în baza de date oficială şi lipsa abţibildurilor privind trecerea reviziei tehnice.

Şoferul, cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, a declarat că nu cunoaşte aceste detalii, dar este dispus că colaboreze pentru explicarea cauzelor incidentului.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit process verbal de constatare şi audiere a infracţiunii privind uz de fals în actele oficiale. Bărbatul riscă amendă penală, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţie de Frontieră.
 

Similare
RECOMANDĂRI