Un procuror PCCOCS şi un şef adjunct al Poliţiei vizaţi în procedurile ANI
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un procuror PCCOCS şi un şef adjunct al Poliţiei vizaţi în procedurile ANI

În săptămâna 18-22 ianuarie 2021, Inspectoratul e Integritate al ANI a constatat, în cadrul unui control al averii, iniţiat în privinţa unui procuror din cadrul Procuraturii Pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale că a admis includerea intenţionată a unor date incomplete în declaraţiile de avere şi interese personale pentru anii 2017 şi 2018.

În privinţa acestuia a fost emisă o sesizare către Procuratura Generală pentru pe aspectul bănuielii de fals în declaraţii.

Totodată, pe numele şefului adjunct al unui Inspectorat de Poliţie din municipiul Chişinău a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenţie pentru neexecutarea actului de constatare al ANI, care a rămas definitiv. În total, inspectorii de integritate au aplicat amenzi în cuantum de 11 mii de lei.

n contravenţiile stabilite mai sunt vizaţi şi doi primari din raioanele Criuleni şi Râşcani, dar şi un director de şcoală de arte din Drochia.

Două controale pe avere au fost iniţiate în privinţa unui inspector din Serviciul Fiscal de Stat şi a unui specialist din cadrul Curţii de Apel Chişinău.

Pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese şi al incompatibilităţilor, inspectorii de integritate au pornit controale pe numele a doi primari din raionale Hânceşti şi Criuleni.

ANI eliberat şapte Certificate de Integritate, fiind solicitate de către Comisia Electorală Centrală, Serviciul Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Reprezentanţii ANI au răspuns la 112 de apeluri telefonice, dintre care 28 la Linia Instituţională.
Similare
RECOMANDĂRI