Un poliţist din Anenii-Noi, plasat în izolatorul CNA pentru mită de 11 000 de lei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un poliţist din Anenii-Noi, plasat în izolatorul CNA pentru mită de 11 000 de lei

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Anenii-Noi a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolatorul CNA, după ce a fost recunoscut ca bănuit într-un dosar de trafic de influenţă. Poliţistul a fost denunţat de un bărbat de la care ar fi cerut 11 000 de lei pentru a-l ajuta să soluţioneze un dosar de căutare.

În fapt, poliţistul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne pe care i-ar putea determina să permită soţiei declarantului, anunţată în căutare, să intre nestingherit în R. Moldova. Din spusele denunţătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soţia sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reţinută.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie pe teritoriul unei staţii de alimentare din Anenii-Noi. La somaţia ofiţerilor CNA, poliţistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11 000 de lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală în temeiul art.326 cod penal - traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 7 ani de închisoare.

În 2020, 43 de angajaţi ai MAI au fost cercetaţi penal de CNA şi procurori, fiind bănuiţi de comiterea unor fapte de corupţie.

Similare
RECOMANDĂRI