Un ofiţer de investigaţii SPIA, trei vameşi şi un primar din sudul republicii verificaţi de ANI
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un ofiţer de investigaţii SPIA, trei vameşi şi un primar din sudul republicii verificaţi de ANI

În perioada 29 martie – 02 aprilie 2021, Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a iniţiat controlul averii în privinţa unui ofiţer de investigaţii din cadrul Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI.

O altă procedură de control vizează un posibil conflict de interese admis de către primarul oraşului Căuşeni. Patru conflicte de interese au fost constatate pe numele unui director de şcoală de arte din oraşul Drochia, unor primari din două localităţi din raioanele Râşcani şi Ceadâr Lunga şi a unui fost primar din raionul Sângerei .

Trei vameşi şi un funcţionar din raionul Cimişlia au fost stabiliţi că au încălcat regimul incompatibilităţilor de funcţie. Două cauze contravenţionale au fost pornite în privinţa unui consilier local din oraşul Şoldăneşti şi unui primar din raionul Sîngerei. Aceşti ar putea fi sancţionaţi pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declaraţiilor de avere şi interese personale.

Preşedintele raionului Teleneşti a declarat încă un conflict de interese. Şase conflicte de interese au fost semnalate şi de primarii localităţilor: Ştefăneşti, raionul Ştefan Vodă, Chirca, raionul Anenii Noi, Costeşti, raionul Rîşcani, Giurgiuleşti raionul Cahul, Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti şi Carabetovca raionul Basarabeasca. În decurs de până la trei zile, aceşti subiecţi au primit din partea inspectorilor de integritate mai multe soluţii.

Reprezentanţii ANI au organizat o instruire online la care au participat circa 30 de subiecţi ai declarării din cadrul Academiei de Administrare Publică. Totodată, au fost acordate 850 de consultaţii telefonice.

Doar săptămâna trecută. Peste 11 mii de declaraţii de avere şi interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declaraţiilor.
Similare
RECOMANDĂRI