Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou sector de "Supraveghere de Vecinătate" a fost inaugurat în Chişinău

Tot mai mulţi cetăţeni acceptă să se implice în proiectul "Supraveghere de Vecinătate". La Chişinău, în sectorul Buiucani a fost inaugurat un nou sector, unde vecinii s-au angajat să semnaleze toate neregulile poliţiei. Autorităţile îşi pun speranţa în responsabilitatea oamenilor, mai ales că proiectul se bucură deja de succes: sunt aproape 90 de infracţiuni reclamate.

Proiectul "Supraveghere de Vecinătate" spune nu indiferenţei şi vine să mobilizeze cetăţenii pentru a ţine la distanţă răufăcătorii. Şi noul sector inaugurat sâmbătă la Chişinău a fost marcat cu un afiş pe care scrie "Atenţie! Sector Supravegheat de Vecini". Poliţia a prezentat şi un spot, prin care îndeamnă oamenii să fie mai responsabili.

A fost desemnat şi liderul zonei de supraveghere. Lidia Trofăilă este la pensie, dar are multă putere de convingere. Femeia spune că mereu a ţinut cont şi de ceea ce se întâmplă în jur.

Oamenii au fost instruiţi ca atunci când observă o persoană suspectă în curtea vecină să sune imediat la poliţie.

Proiectul este implementat după un model estonian, iar punerea lui în practică a costat aproape 30 de mii de euro. În toată Republica Moldova funcţionează deja peste 3 mii de sectoare de vecinătate.
Similare