Un nou post de salvatori şi pompieri a fost inaugurat la Cahul
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Un nou post de salvatori şi pompieri a fost inaugurat la Cahul

Unitatea de salvatori şi pompieri din oraşul Cahul a fost inaugurată astăzi, 13 mai, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI.

Noua remiză a fost reconstruită din temelii şi oferă condiţii la standarde europene pentru toţi angajaţii IGSU din raionul Cahul.

Potrivit estimărilor efectuate, pentru reconstrucţia unităţii au fost utilizaţi şapte milioane 650 mii de lei, dintre care 320 mii de dolari SUA din cadrul Guvernului SUA, 980 mii de lei, bani oferiţi de Guvernul Republicii Moldova şi 600 mii de lei din bugetul consiliului raionului Cahul.

Remiza reconstruită va aduce siguranţă celor peste 93 de mii de oameni, locuitori ai 43 de localităţi din raionul Cahul.

Reconstrucţia şi renovarea a fost efectuată în cadrul unui parteneriat dintre Statele Unite ale Americii şi Republica Moldova cu eforturile Comandamentului Forţelor Armate ale SUA în Europa, dar şi Oficiul de Cooperare Militară şi Ambasada SUA în Republica Moldova.

Potrivit IGSU, în ultimii 10 ani au fost renovate din temelii unităţile de salvatori şi pompieri din raioanele Bălţi, Căuşeni, Edineţ, Soroca şi Cimişlia. Anul trecut au fost date în exploatare unităţile model din Rezina şi Leuşeni, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
Similare
RECOMANDĂRI