Un nou caz de încălcare a drepturilor omului în Zona de Securitate. Mai mulţi muncitori din Corjova au fost reţinuţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou caz de încălcare a drepturilor omului în Zona de Securitate. Mai mulţi muncitori din Corjova au fost reţinuţi

Comisa Unificată de Control (CUC) s-a întrunit astăzi la Bender într-o şedinţă prezidată de conducătorul Delegaţiei Republicii Moldova.

Comisia a audiat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia din Zona de Securitate în perioada 3-9 octombrie 2018.

În cadrul dezbaterilor, Delegaţia Republicii Moldova şi membrii CUC au examinat o declaraţie cu privire la un nou caz de încălcare de către structurile de forţă transnistrene a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor în Zona de Securitate.

Declaraţia se referă la cazul din 3 octombrie a.c., când au fost reţinuţi muncitorii SRL „Contava Com”, care efectuau lucrări în satul Corjova, raionul Dubăsari, în cadrul unui proiect social de amenajare  a acestei localităţi.

În contextul incidentului menţionat, Delegaţia Republicii Moldova a intervenit repetat cu propunerea de a elabora în comun un nou mecanism de activitate a Comandamentului Militar Întrunit, care să asigure reacţionarea operativă a observatorilor şi comandamentelor militare din cadrul Misiunii de pacificare în cazul acţiunilor nelegitime desfăşurate în Zona de Securitate de către structurile de forţă şi formaţiunile paramilitare neatribuite Forţelor de Menţinere a Păcii.

Tot, astăzi, în cadrul şedinţei, la propunerea Chişinăului, CUC l-a aprobat în calitate de expert pe comisarul-şef Liviu Baziuc, şef al Inspectoratului Naţional de Patrulare al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI al Republicii Moldova.  

Următoarea şedinţă a CUC va avea loc pe 18 octombrie 2018.

Similare
RECOMANDĂRI