Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou scandal în satul Dereneu, între cei doi preoţi

Un nou scandal la uşa celor două biserici din satul Dereneu, raionul Călăraşi. Preotul Florin Marin, care slujeşte la Mitropolia Basarabiei, îl acuză pe parohul bisericii care se subordonează Mitropoliei Moldovei că i-ar fi tăiat cauciucurile de la maşină. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Poliţia cercetează cazul.

FLORIN MARIN, parohul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului", satul Dereneu, raionul Călăraşi: „Noaptea la 11 şi ceva, un individ a venit, a deschis porţile bisericii, era camuflat, îmbrăcat ciudat şi mi-au tăiat roţile la maşină cu cuţitul. Mă gândesc oare de ce, este vreun avertisment ceva? Îmi arată din deget? Nu mă intimidează că sunt un preot cu credinţă în Dumnezeu”.

Momentul infracţiunii se vede şi în imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Preotul Florin Marin crede că în spatele acestui incident se află părintele Alexandru Popa, parohul Bisericii "Adormirii Preasfinţitei de la Hârbovăţ". Solicitat de echipa TVR Moldova pentru a comenta situaţia, preotul nu a răspuns la telefon, dar nici nu se afla în biserică. Între timp, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Călăraşi ne-a comunicat că se fac cercetări. Reamintim că scandalul clericilor de la Dereneu, Călăraşi durează de mai bine de trei ani. Totul a pornit de când preotul Marin a decis să treacă biserica sa din subordinea Mitropoliei Moldovei la cea a Basarabiei. Acum, în aceeaşi curte, se află două lăcaşe sfinte care aparţin unor mitropolii diferite.
Similare
RECOMANDĂRI