Un lot de marfă textilă, ascuns în trenul ”Chişinău – Moscova”. Valoarea bunurilor - peste 100 de mii de lei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un lot de marfă textilă, ascuns în trenul ”Chişinău – Moscova”. Valoarea bunurilor - peste 100 de mii de lei

În trenul de pe ruta ”Chişinău-Moscova” s-a depistat, în locuri special amenajate ale secţiei de ventilare, un lot de marfă pentru care însoţitorul de vagon nu a putut prezenta acte de provenienţă. Cazul a fost consemnat ieri, în punctul de trecere Vălcineţ.

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au dispus un şir de măsuri pe linia prevenirii şi combaterii transportului ilegal de bunuri peste frontieră, având o informaţie operativă.

Echipa mixtă a descoperit în vagonul nr. 7, ascunse în secţia de ventilare, mai multe genţi ticsite cu marfă textilă în asortiment. Din primele estimări, valoarea bunurilor ar depăşi suma de o sută de mii lei.

Documentat pe fapta dată este un cetăţean moldovean de 45 de ani, cu viza de domiciliu în or. Ungheni, care activa în calitate de însoţitor de vagon. În cadrul audierilor, bărbatul nu a putut prezenta acte de provenienţă pentru marfă şi a refuzat să dea declaraţii în acest sens.

Conform procedurilor legale, până la elucidarea circumstanţelor pe caz bunurile au fost ridicate şi depozitate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Otaci. Cercetările continuă, iar în dependenţă de rezultatul valorii mărfii şi probelor acumulate va fi luată decizia în privinţa cetăţeanului.

Similare
RECOMANDĂRI