Un fost controlor din cadrul Consiliului Concurenţei riscă să rămână fără avere. ANI a depistat peste jumătate de milion de lei nedeclarat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un fost controlor din cadrul Consiliului Concurenţei riscă să rămână fără avere. ANI a depistat peste jumătate de milion de lei nedeclarat

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privinţa unui fost controlor de stat în cadrul Consiliului Concurenţei care a încălcat regimul juridic al declarării averii şi intereselor personale, potrivit unui comunicat al ANI.

Mai exact, în anul 2019, acesta împreună cu familia sa au intrat în posesia unui apartament, care a costat puţin peste 716 mii de lei. În cadrul controlului averii, iniţiat în baza unei sesizări, inspectorul integritate a analizat plăţile efectuate de către familia acestuia şi a depistat o diferenţă substanţială în sumă de 556 mii de lei. Din materialul probatoriu acumulat, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul şi familia sa au dispus de mijloace financiare în sumă de doar 150 de mii de lei pentru achitarea apartamentului. Fiindu-i solicitat punctul de vedere, subiectul nu a reuşit să justifice provenienţa sumei de 556 mii de lei pentru achitarea totală a imobilului.

Suplimentar, în cadrul aceluiaşi control s-a stabilit că, în declaraţiile de avere depuse în perioada 2015-2019, fostul controlor de stat nu a declarat o altă sumă de peste 106 mii de lei, fapt ce denotă o bănuială rezonabilă de admitere a infracţiunii de fals în declaraţii.  Pe această cauză, inspectorul de integritate a sesizat deja Procuratura Generală.

Totodată, ANI va declanşa şi procedura de confiscare a averii nejustificate în mărime de jumătate de milion de lei.

Subiectul are dreptul să conteste actul emis de ANI în instanţa de judecată.

Similare
RECOMANDĂRI