Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un fost controlor de stat de la Consiliului Concurenţei riscă să-şi piardă apartamentul pentru că nu poate spune de unde a luat banii pentru cumpărarea locuinţei

Un fost controlor de stat de la Consiliului Concurenţei riscă să-şi piardă apartamentul pentru că nu poate spune de unde a luat banii pentru cumpărarea locuinţei.

Potrivit Autorităţii Naţionale de Integritate, persoana şi-a cumpărat apartamentul în 2019, cu peste 716 mii lei. La controlul averii, inspectorul de integritate a stabilit că familia funcţionarului a dispus legal de doar 150 de mii de lei şi nu a reuşit să justifice provenienţa diferenţei de bani de 556 mii de lei. La acelaşi control, s-a stabilit că el nu a trecut in declaraţiile de avere din perioada 2015-2019 peste 106 mii de lei. El este bănuit acum de fals în declaraţii, iar ANI a sesizat procuratura. Autoritatea Naţională de Integritate va declanşa procedura de confiscare a averii nejustificate în valoare de peste jumătate de milion de lei. Fostul controlor de stat are dreptul să conteste actul emis de ANI în instanţă. Controlorul de stat de la Consiliului Concurenţei nu a putut fi găsit pentru a oferi un comentariu la acuzaţiile care i se aduc.
Similare
RECOMANDĂRI