Un ex-procuror anticorupţie, reţinut în dosarul VENTO
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un ex-procuror anticorupţie, reţinut în dosarul VENTO

Ex-procurorul anticorupţie, Roman Statnîi, a fost reţinut, în seara zilei de ieri, la sediul PCCOCS, după ce a fost recunoscut şi audiat în calitate de bănuit de ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reţinerea sau arestarea ilegală” şi ”tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Toate aceste acţiuni, potrivit probatoriului, au fost comise în privinţa co-proprietarilor reţelei de benzinării ”VENTO”, cărora, în coparticipare cu şeful său de atunci (actualul şef suspendat al Procuraturii Anticorupţie), doi poliţişti şi alte persoane încă nestabilite, le-ar fi fabricat un dosar la comandă.

Precizăm că, recent, fraţii Igor şi Adrian Borş, co-proprietarii reţelei de benzinării ”VENTO”, au fost reabilitaţi în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutaţi, reţinuţi, arestaţi, deposedaţi de avere şi traşi ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

În cursul zilei de astăzi, fostul procuror va fi pus sub învinuire, după care se va decide asupra măsurii preventive aplicabile.

Tot astăzi, Curtea de Apel Chişinău urmează să examineze contestaţia PCCOCS împotriva încheierii Judecătoriei Chişinău, oficiul Ciocana din 20 ianuarie curent, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privinţa şefului suspendat al Procuraturii Anticorupţie a fost respins integral.

Urmărirea penală este în derulare, iar Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal şi judecate, cu tragerea la răspundere a celor care au fabricat şi gestionat dosare la comandă.
Similare
RECOMANDĂRI