Un deputat, doi procurori şi un membru CEC vizaţi în procedurile ANI
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un deputat, doi procurori şi un membru CEC vizaţi în procedurile ANI

În perioada 16 – 20 noiembrie 2020, Autoritatea Naţională de Integritate a iniţiat cinci controale pe avere în privinţa unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, unui membru al Comisiei Electorale Centrale, unui fost procuror anticorupţie din Chişinău, unui procuror din Dubăsari şi a unui şef de Oficiu teritorial al Cancelariei de Stat.

Trei procese verbale cu privire la contravenţie au fost întocmite pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declaraţiei de avere şi interese personale de către un procuror din Chişinău, un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova şi un consilier municipal din Consiliul municipiului Chişinău.

Inspectorii de integritate au emis patru acte în care au constatat situaţii de conflict de interese admise de către un preşedinte de raion, doi primari şi un director de gimnaziu. Două cauze contravenţionale au fost pornite pe numele unui poliţist pentru că nu a depus declaraţia de avere şi interese personale, iar un şef de întreprindere individuale a împiedicat activitatea ANI prin faptul că nu a prezentat informaţiile solicitate de inspectorul de integritate.

În procedurile ANI sunt vizaţi şi doi primari din raioanele Drochia, Cantemir, Basarabeasca, Sîngerei şi trei consilieri locali din Stăuceni, raioanele Şoldăneşti şi Cahul.

Totodată, au fost aplicate amenzi în sumă totală de 11250 de lei.
Similare
RECOMANDĂRI