Un deceniu de activitate a Centrului Maternal „În Braţele Mamei”
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un deceniu de activitate a Centrului Maternal „În Braţele Mamei”

Astăzi, 10 septembrie, Centrul Maternal „În Braţele Mamei” al Diaconiei aniversează 10 ani de activitate. În această perioadă aici au beneficiat de grijă şi asistenţă complexă 148 de cupluri mamă-copil din R. Moldova. Este vorba despre mamele orfane, minore, dar şi din alte categorii de risc care au avut curajul să-şi păstreze copilul şi au găsit aici căldura unei familii de care nu au avut parte.

Centrul este un serviciu model şi o carte de vizită a Mitropoliei Basarabiei, cu o capacitate de a asista concomitent 10 cupluri mamă-copil. Fiecare caz ajuns aici are un plan individual de intervenţie prin care se urmăreşte consolidarea relaţiei dintre mamă şi copil, formarea deprinderilor de îngrijire a copilului, gestionare resurselor în vederea creării unui mecanism de viaţă autonom.
 
„În cei 10 ani de la deschiderea Centrului Maternal, cu echipa am oferit zilnic un model de grijă părintească, iubire şi responsabilitatea faţă de mamele şi copiii care au ajuns la noi. Am evoluat şi am crescut împreună începând cu primii noştri beneficiari, până în prezent şi am învăţat din fiecare istorie de viaţă curajul, răbdarea şi puterea de a face faţă unor dificultăţi greu de imaginat. Le admirăm pe fiecare că au ales să-şi aducă pe lume pruncii şi ne bucurăm pentru realizările lor. În toată această perioadă, alături de echipa noastră au fost sutele de donatori care au adus pe Criuleni 22, nu doar bunuri materiale, dar şi exemple frumoase de bunătate.”, Mihaela Belei, Coordonator Programul „În braţele mamei”
 
Centrul este parte a unui amplu program dezvoltat de către Diaconia pentru asistenţa familiilor aflate în criză.
 
Cu această ocazie, Diaconia va organiza pe 21 septembrie evenimentul aniversar Celebrăm viaţa. Prin acest eveniment va avea loc şi ctitorirea unui nou serviciu social Primul Centru de informare şi consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină.
 
Similare
RECOMANDĂRI